Mindenkibe szerelmes

Hosszútávú kapcsolat? Összeköltözés? Házasság? Gyerekvállalás? Magyarország és lehetőségek. Boldogulás. Szerelem. Válás. Hullámvasút. Haboskávé mályvacukorral, romlott tejjel.

Friss topikok

Archívum

Szerintem váljunk el!

2012.10.14. 15:09 Goodwillka

divorce-cake.jpg

 

Lili barátnőm mesélte, hogy egyik közös ismerősünk, Kata válik a férjétől. Nem nagy ügy. Együtt vannak 15 éve, fiatalon ismerkedtek meg, a vidéki nagyvárosban ahol mindketten éltek. Első kapcsolat, gimis szerelem, pillangók, fogszabályzó-koccanás.

Végigküzdötték az éveket, először anyunál-apunál éltek hétvégente (hétköznap nincs találka (max lopott csókok egy behazudott "ma kivételesen 7 óránk van" dumával) egy másfél szobás kaptárlakás kisszobájában, majd hol egyikük hol másikuk kolijában (már fősulisként) szervezték együttléteiket.

Tanulmányaik végeztével mindketten sikeresen elhelyezkedtek (Kata közalkalmazottként, férje Gyuri kis kitérő után saját vállalkozásba kezdett), albérletbe költöztek. Néha nehezebb volt (egymáshoz kicsit sem igazodó műszakbeosztás), néha könnyebb egy ideig (saját vállalkozás), aztán megint nehezebb (saját vállalkozás+ magyarországi gazdasági helyzet).

Jöttek szép lassan a gyerekek is. Kettőt terveztek, annyit is vállaltak. Mint a mesében, az esküvőre napra pontosan kilenc hónapra megszületett a kis Katika, majd rá másfél évvel a kis Gyurika. Anyu GYES-en, apu vállalkozása zakatolt szépen ahogy kellett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az önerőből- minimális hitel segítségével megvett 2+ 2 félszobás saját lakás. Eltelt 8 év. A gyerekek már iskolások. Kata időközben visszament dolgozni, munkahelyet váltott. Olyan helyre került ahol volt előrelépési lehetősége. Számtalan embert megismert, komoly üzletasszonnyá vált. Átlag napjuk így nézett ki: reggel 7.15-kor kilövés, gyerekek suliba, apu-anyu dolgozni. Délután 3-ig gyerekeknek különóra, onnan apu hazaviszi őket, anyu általában 5-6-ra esik haza. Lecke csekkolás, vacsora, fürdetés, alvás, 10 óra van. Esetleg egy közepesen jó rutin-szex. 

A sok munka meghozta gyümölcsét, 1 év leforgása alatt felépült álomotthonuk is. Mindenkinek saját szoba, két fürdőszoba, hatalmas nappali és amerikai konyha. A medence ugyan még nem fért bele, de majd jövőre.

Gyuri nem volt bonyolult lélek, elvolt a feleségével, csak ritkán -ha úgy adódott- ment félre, amolyan felállt-a-farkam indíttatásból. Általában ezt elmesélte Katának (lelkifurdalás!), aki kiakadt, állt a bál, de végül együtt maradtak, nem dobták ki a kapcsolatot az ablakon. Úgy vélték 15 évbe ez beleférhet, pláne ha nincs érzelmi szál.

Katával már más volt a helyzet. Hiányolta a szerelmet. Nehezen fogadta el, hogy 5 év után megszűnik és Hephaisztosz is kevés lenne hogy felizzítsa érzelmeiket. Új munkahelyén nem egyszer szövögetett homályos ábrándokat Zsolttal illetve Tamással, akikkel kollégák voltak, és a "legjobb haverok" álcájába bújtatva flörtölték végig az egyre komolyabb pénzeket mozgató projekteket. A fantázia néha odabasz, Katát is rendesen... egyszer tovább ment. A vállalati bulin történt egy kis tipi-tapi-smár egy random faszival, akinek már a neve is a homályba veszett azóta.

"Igen, ez kell nekem, ez az érzés" gondolta. Mogorvább lett Gyurival, és bár a vállalati bulis csávó már hetedhét-kolléganőn is túlhajtott, az első dominó ledőlését még is követte a többi.

"Elszaladt mellettünk az élet, Gyuri, hol vagyunk mi? A szerelmünk, amiért elindultunk annak idején..."

"Nem tudom Drágám, de ez inkább a gimisek problémája nem?"

"Kiüresedtünk..."(könnyek, csalódottág)

"Ez a dolgok rendje, nem vagyunk már fiatalok..."

Lilinek tovább kellett rohannia, úgyhogy annyit fűzött még hozzá, hogy of course, Kata és Gyuri válnak, de lazán veszik. Katának nagyon kinyílt a világ, Gyuri nagyon lelassult és belesüppedt a szürke hétköznapokba, teljesen eltávolodtak egymástól. A "gyerekek meg már nagyok", egzisztenciálisan nem fog összedőlni a világ, de legalább szabadok lesznek mindketten. A kinyíló kalitkából a vad és szexi nagyvilágba csöppenek, ahol Gyuri majd valószínűleg leadja a pocakját, kinöveszti az évek során kihullott haját, lefekteti a vékony- és hosszúcombú fruskákat, Kata bűntudat nélkül szűri össze a levet az első szerelmet ígérő felsővezetővel, fitness terembe jár, zumbázik, tehát újraéli ami kimaradt. Nincs harag a felek között, a gyerekek megosztva vannak itt is és ott is. Perverz jó viszony marad egymás családjával, az ünnepek az új párok megjelenéséig együtt töltetnek.

Minden hepi, nemde? A világ legtermészetesebb dolga elválni.

Ami elromolhat, el is romlik, ezt tudjuk Murphytől. Minek javítgassuk? Mosógépből is rögtön újat veszünk, hisz több befektetés megjavíttatni, mint elugrani a helyi hiperbe egy újért. Úgy is mindig van valami akció.

Azért lehet érdemes a jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzetben kipróbálni a calgont is, már az új gép megvételét követően (bár sosem késő!), lehet hogy 100 év múltán sem málasztja szét a rozsda.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkibeszerelmes.blog.hu/api/trackback/id/tr544847812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása